Stuff

Moj nov PC

Uhh ze dosti časa nisem nič postal….U glavnem enkrat konec prejšnjega leta sem se odloču kupit nov PC in sem seveda iskal, kaj se dobi najboljšega za čim manj denarja. Ker se pred tem že dosti časa nisem več ukvarjal s posameznimi komponentami računalnika mi je blo spet vse novo. Pa sem začel malo gledat po slovenskih forumih (razni Slo-Tech, Jokerjev Mn3njalnik) in sem potem kontaktiral razne trgovine preko maila.

Na koncu sem se odloču da bom računalnik kupil v mlacom-u v Ljubljani, ker nimam pozitivnih izkušenj z Controm-om (razne okvare po 1 mesecu poteka garancije, nepravilna menjava napajalnika za katerega je potem celotno ohišje treslo. Seveda je to potem pripeljajo tudi do okvare grafičnega VGA izhoda, ker sem večinoma preklapljal med LCD zaslonom in mojo HDTV…in še bi lahko našteval…). Vse komponente sem lahko naročil pri Mlacom trgovini RAZEN grafične kartice.

Zdej tako…Težko verjamem, da se ne da dobiti pri nas grafične kartice, ki je že pol leta na tržišču. Hotel sem Geforce 8800 GTX ampak po vseh trgovinah ko sem spraševal je niso imeli. Na koncu sem že tako obupal, da sem šou u controm (kjer sem si prisegu da ne grem niti po CDje, pa če je edina trgovina, ki jih ima) in tam mi je prodajalec hotel prodati 8800 GTX ampak nekega proizvajalca, ki nisem slišal še nikoli za njega. Seveda sem pred odločitvijo skočil pogledat malo internetno sran tega proizvajalca. Stran je bila videti kar solidno AMPAK…Ta proizvajalec se ukvarja in z USB ključki, z raznimi hladilniki (ja tako je, hladilnik, tisti za hrano in pijaco katerega se ima v kuhunji…). In spet je bil nateg v ozračju s strani Controm-a.

Po vsem tem sem končno dočakal in so me poklicali iz Mlacom-a da lahko pridem po vse kar sem naročil. Vse potrebno za delovanje kot je napajalnik, matična, rami, disk, dvd enota…HAH ampak glej ga glej zlomka. Tudi tukaj so mi napačno škatlo sestavili. Naričil sem ASUS-ovo matično ploščo P5KC (ta C na koncu je zelo pomemben). Oni so meni dalo not…že res ASUS-ovo matično ploščo ampak P5K (brez C oznake na koncu). Zdej kaj ta C na koncu pomeni. Tehnično povedano ne vem točno kakšne so spremembe med temi dvemi vem pa, da C verzija podpira DDR3 rame (rami z višjo hitrostjo). Verzija brez C oznake podpira samo DDR2 rame. Problem je, ker sem hotel takšen PC, da mi ne bo vsega treba menjevat. Bi samo kupil novo komponento, zamenjal staro in to bi bilo to. Zdej pa seveda moram menjat celotno matično ploščo, če bom hotu samo hitrejše rame. Seveda ker sem iz Kopra in je trgovina v Ljubljani, je takoj nastal problem. Jst sem zahteval, da mi dajo not matično katero sem naročil ampak ni bilo možno to takoj storit. In ker sem pač rabil nov PC čimprej sem vzel to, kar so mi dali not in so mi razliko v ceni vrnili.

Problem pri vseh teh spetnih trgovinah je ta da vse lahko vse dobavijo. Spisek dolg 50 strani če je potrebno, ko pa dejansko stvar naročiš pa ni več dobavljiva…. Nazadnje sem imel takšno izkušnjo pri Mimovrste. Naročil sem “Grafična kartica BFG GeForce 8800 GTX OC, 768MB, PCI-e” in so mi poslali mail, da so prejeli naročilo in da mi v bodoče pošljejo stanje naročila. Naslednji dan sem prejel mail v katerem piše: “”(številka naročila) potrjeno” Predvideni rok dobave je petek 21. do četrtek 27. december 2007.” Grafično seveda nisem pričakoval do novega leta, ker so pač prazniki in podobno. Nato grem na njihovo stran in vidim ob strani napis:

“Artikel je bil odstranjen iz ponudbe

Spoštovani uporabnik!Zaradi različnih razlogov (nedobavljivost, neaktualnost ipd.) smo artikel, ki si ga ogleduješ, umaknili iz naše ponudbe. Artikel si lahko ogledaš, ga primerjaš z drugimi artikli, vendar ga ne moreš naročiti. Za kakršna koli vprašanja nam piši na info@mimovrste.com.”

KO SO MI NAROČILO ŽE POTRDILI!

Vse kakor nisem čakal in tudi če bi mi jo nadaljne poslali je ne bi sprejel in sem se obrnil na drugega prodajalca za katerega mi je prijatelj povedal.

Skratka jst sem skoraj celoten PC imel ze sredi decembra lani, grafično kartico pa sem dobil sele sredi Januarja 2008.

Ne zaupajte preveč spletnim trgovinam. Nekatere so odlične ampak malokatera slovenska spletna trgovina ponuja dejansko kar ima na seznamu.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s