Stuff

Manhunt…SUX?!?


Danes sem si reku eno novo pravilo. Nikoli ne smem igrat igre ki jih nisem se igral ce je minilo vec kot 2 leti od izida igre. To mi je potrdila igra Menhunt. Izsla je nekje leta 2003 in je jst do danes nisem se koncal zato sem se odlocu da “bi jo” danes.

Prvo kot prvo. Na MAX nastavitvah igra ni nevem kako lepa za videt. Dobro ajde, crte so lepe ravne, ni zobcastih robov ampak….igra je takooooo huudooooo puuuustaaa!!! Prazna. Vecinoma se podajas po tmnih ulicah kjer bi lahko brez problemov bilo vec smetnjakov, razbitin, kaksni ljudje na cesti ki nimajo veze z igro glih malo tako da igra deluje bolj zivo. Manjkajo detajli kot so ne vem, ko nekoga udaris se razprsi kri, mislim da nisem zasledil senc, ni nekega vremena. Lahko bi kdaj pa kdaj zapihal kaksen veter, ki bi malo hlace zatresel. Take malenkosi ki naredijo igro bolj zivo. Dandanes sploh ni nevem kako pomembno kaksne kvalitete je grafika. Detajli so tisti ki te primejo za celjust in ti jo zabrisejo potleh. Ampak sem se useeno potrudu in se prisilu v to kruto aventuro.

Vse skupaj se zacne v nekaksni umobolnici kjer sklepam da ti ne spadas ravno. Nato te “resi” nek psihopat ki ima manijo nad snemanjem in ti odpre vrata da lahko zbezis. Nato ti vkazuje kaj naj naredis in seveda kaj bo drugega kot to, da ubijas ljudi. Igra deluje na neki cudni mehaniki kot so recimo Splinter Cell igre. Se pravi si skrit, te morajo cim manj oz. nic videt in jih moras ubit iz odzadaj z raznimi kosi stekla, baseball-skimi palicami, vreckami. Potem kasneje dobis tudi orozja ki imajo seveda malo nic municije. Ko ti skoraj skoraj uspe zbezat ti ta snemalec poslje neke specialce ki te primejo in te odvozijo nekam kjer….glej ga glej zlomka. Spet se moras resit iz tesne situacije. In to igra dela nonstop. Dejansko te usi zajebavajo naredi to, naredi uno ma itak bos na koncu spet na zacetku.

Prisu sem nekje do 6 misije kjer mi je igra po save-u zmrznila. Probal sem spet celoten level od zacetka in mi uspe prit malo naprej ampak spet freezne in jovo na novo. Nisem obupal…….DOKURCLO MI JE IN SEM JO ZBRISAL!!! Poganjal sem jo na Windows XP Pro Service Pack 2 in mi use dela prav, razen te igre.

Tako da..poslusajte mene in ne se lotit igrat iger starejsih od 2h let. Je vec razlogov. En je recimo, da vas igra ne bo vec tolko potegnila not enkrat ko ze veste kako zgledajo igre dandanes. Vem da ni grafika vse, je pa prva stvar ki jo vidite v igri in vas zato pritegne oz. vas ne. Vcasih so ble igre dooosti bolj preproste. Imel si 5 tipk in to je blo to. V danasnjih igrah pa ima vsaka tipka neko funkcijo kar za moje pojme naredi igre dosti bolj fleksibilne tako, da si lahko vsak najde svojo zmagovalno kombinacijo.

Se spomnem ko je igra izsla ven in sem jo igral ampak me ze takrat ni nevem kako pritegnila. Mozno ker nisem imel takrat high-end PC-ja na katerem bi lahko igro poganjal na maksimalnih nastavitvah. Se vedno sem mnenja, da je igre treba igrat na MAX grafiki in vsem moznim ker tako zares izkusimo kaj je hotel ustvarjalec igre prikazat. Konckoncev pa danes grafika naredi igralnost 😉

One thought on “Manhunt…SUX?!?

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s