Stuff

*UPDATE*Command & Conquer 3: Tiberium Wars [Zakon]


Medtem ko sem igral Bully za 360-tko me je kar na enkrat presla neka ideja, da se mi igra kaksno strategijo…ja..vem…jst in strategije…a-a. Ne pasemo skupaj kot ne pase skupaj birca in cokolada (ceprav je oboje supa-dupa, samo ne skupaj). Prejsnji teden je izsel dodatek za C&C 3 imenovan “Kane’s Wrath”. Zato sem se odlocu da bom najprej koncal Tiberium Wars, da vsaj vem zakaj se gre in bom potem igral ta dodatek.

Vceraj zvecer sem instaliral igro in sem zacel GDI kampanijo. Moram rect, da je igra ohranila tisti C&C obcutek. Zacnes lepo pocasi tako, da te uvedejo v grajenje stavb, enot, in zascitnih stolpov….Na zacetku nimas moznosti zgradit vseh stavb tako da se pocasi privadis na vse stavbe in vse enote. To je dokaj smiselno, rajsi kot da ti ze od samega zacetka daje vse mozno in se zacnes zgubljat. Kot GDI hoces resit svet pret tiberium-om. To je nek kristal neznanega izvora ki ima neverjetno moc. GDI skusajo resiti planet in hocejo uniciti celoten tiberium. NOD pa skusa tiberium prestudirat in ga izkoristiti.

Kot v tipicni C&C strategiji so tvoji nasprotniki NOD katerih je vodja Kane. V prejsnjem C&C-ju se je z delo da je Kane umrl ampak ni. Zdej je spet prisu nazaj in se hoce mascevat. Tako se zacne trejta tiberium-ska vojna. Sredi GDI kampanije ko skoraj unicis celotno NOD armado napadejo nezemljani “Scryn”. Tako postane tvoja primarna misija poskusat resit zemljo pred tem napadom. Tudi NOD armadi ni vsec ta napad tako da se tudi oni bojujejo z nezemljani. Zdaj ni tvoj problem samo NOD, so tudi Scryn. Ker se vsi med samo bojujejo za prezivetje, ti, kot GDI komandir moras uniciti in unicis tako NOD kot Scryn in svet postane spet svoboden.

To je kar se tice GDI kampanije. Zdej sem zacel z NOD kjer napadas GDI tako da jim preprecis unicitev tiberiuma. Bomo vidli. Igra ima eno zgodbo videno iz dveh strani. Zanima me kako bo, ko Scryn napadejo, kako NOD reagira na to. GDI se prestrasijo in hitro skusajo resit ljudi in seveda prezivet, tako da potem napadejo aliene in zmagajo. NOD predvidevam da bojo skusali nekako kaj komucirat z njimi al kar koli ker so zelo odprtih misli in skusajo nove stvari sprejeti. Bomo vidli…

Nisem nek velik pristas strategij, ampak ta me je precej potegnila noter. Sej, ce me ne bi C&C potegnil v strategije bi me pa sigurno Starcraft 2, ki pride upajmo se enkrat letos. STARCRAFT SERIJE PA SEKAJO in lahko ponosno recem, da je to meni ena najboljsih strategij na svetu.PIKA.

[UPDATE]
Pa sem koncal NOD kampanijo. Igra ima tako dobro zgodbovno zasnovo, da v katerokoli smer grejo je dejansko super. Kot sem sklepal (ker poznam priblizno Kane-a iz prejsnjih iger) se je Kane odlocil, da prestudira in se zdruzi v nezemljani, da jih izkoristi.Verjame da je kljuc do spoznanja tiberiuma pri njih. Kako in zakaj pa so prisli nezemljani do nas? Kane je predvidel, ce mu uspe sproziti veliko eksplozijo se bo nekaj nekje v daljavah premaknilo. Med raznimi testiranji mu ni uspelo sproziti tako velike reakcije. Ko so GDI (vecni NOD sovrazniki) zvedeli, da je Kane-u uspelo utekociniti tiberium in s tem ustvaril bombo so takoj napadli njegov tempelj kjer je bil on in seveda bomba. Vse eksplodira in so vsi mislili da je Kane umrl ampak ni. “KANE LIVES!” Ta eksplozija je bila tako masivna, da je pritegnila nezemljane. Konckoncev Kane pomaga alienom “Scryn”, da lahko zgradijo stavbo, ki je prakticno neunicljiva.

Po koncani NOD kampaniji se odklene Scryn. Prejsnje kampanije so imele po 5 actov, Scryn imajo samo enega kjer je povezana celotna druga polovica igre, se pravi od napada naprej. In kot napadalci skusajo zaseci celoten planet.

Zdej se bom lotu igrat dodatek “Kanes Wrath” Bomo vidli kako je ko se je zdruzil Kane z Scryn. Zdej pa grem da grem. BYE EVERYBODY!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s