Stuff

I’m back to Vista!


Po uradnem izidu prvega paketa popravkov za Windows Vista imenovan Service Pack 1, sem se tudi jst odlocu, da grem nazaj na visto. Prva stvar, ki sem jo naredu ko sem kupu nov PC je bla ta, da sem nalozil Visto. Glede na to, da je celotna skatla Vista Ready se mi je zdela logicna poteza namestitev Viste. Prve izkusnje so ble zelo pozitivne. Najbolj uporabne funkcije so takoj in vedno pri roki. En primer je prikaz zasedenosti diska ze takoj ko kliknes na My Computer (v Xp-jih si moral kliknit z desno in pogledat pod propreties). Glede na to da jst hitro zapolnem disk mi je to tisto kar je manjkalo do zdej. Problem je ker je sistem grajen v optiki “gamerjev” nekatere igre pa ne delajo. Ok ne ne….Ni da igre ne delajo, sistem ti sploh ne pusti instalirati iger =). Microsoft je to pametno naredu.

Potem ko nisem mogu instalirat nekaterih iger sem spet sou na XPje. Medtem tudi Hamachi ne dela pravilno, tudi nekateri driverji niso imeli popolne podpore naprav. Ce se dobro spomnemo ko so prisli XPji, skoraj noben ni takoj menjal sistema. Predvsem je bil problem zahtevnost, kar je blo podobno tu. Sedaj po 5+ letih so XPji eden najboljsih sistemo trenutno. Sevedno pa vztrajam z Visto. Za enkrat nisem imel problemov z raznimi zmrzovanji, nakljucnimi resetiranji in podobrno. Za enkrat mi vse deluje tako kot mora pricakujem pa, da bo sitem do poletja ze veeeeliko boljsi.

Kot vsak nov sistem se je treba privaditi na njega. Oblika sistema, se pravi okna orodne vrstice zgoraj so podobne…Ima tu pa tam majhne spremembe, nic kaj vecjega, je pa super ker ze sam sistem podpira in uporablja DirectX 10. OK ne vem ce glih uporablja DX10 ampak podpira ga. XPji ne vem ce bojo kdaj imeli podporo DX10 in problem je da podpirajo tudi samo do 4GB ram-a, Vista pa do 128GB. Na splosno je sistem naprednejsi zato mora tudi kaj delat narobe ampak se bo seveda scasoma popravlo vse.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s