Recenzije iger,Xbox 360

[Xbox 360] Naruto: Rise of A Ninja! (3/5)

Za igrat Naruto: Rise of A Ninja je priporocljivo ce ste pred tem gledali anime, saj tako boste vedeli zakaj se gre. Zelo ocitno se vidi, da je igra narejena za tiste, ki anime poznajo kar je seveda skoda, ker igra zelo slabo predstavi celotno Naruto zgodbo in zakaj se gre v resnici.

Igras glavnega junaka z imenom Naruto. Zelo energicnega fantica katerega pa usi v mestu sovrazijo, ker ima v sebi demona, ki je grozil celotnemu mestu. Takratni vodja mesta je spravil demona v Naruta, ker je bil se dojencek in s tem so upali, da ne bo demon vec prisel na svet. Igra se zacne z nekaksnim tutorial levelom kjer te sooci z kontrolami in kako se tehnike izvajajo (tako imenovani “Jutsu”). Igra ime mesano igralnost. Malo je 3d aventura kjer teces po mestu in nabiras kovance, lahko kupis orozja, ramen, ki te pozdravi itd… Malo pa je 2d pretepacina, kjer imar light, heavy napad, obramba, in orozje.

Pri pretepaskem delu igre je recimo zanimivo kako so naredili super poteze. Ko recimo naredis dolocen kombo (zaporedje napadov) in je nasprotnih omamljen lahko sprozis svoj super napad z pritistkom na RT (right trigger) in potem obe gobici potisnes v doloceno smer kot je GG, LD, DL in glede na to kateri lvl super napada imas vec casa potem drzis RT. Nato gre igra v nek “mini-game” nacin v katerem najprej dolocis katere tipke bos pritisnu in potem jih moros v dolocenem trenutku pritisnit ampak imas res samo sec casa za pritisnit. Zato rabis nekaj casa da se privadis na dolocene animacije in tocno vec kdaj pritisnit gumb.

Zacne se tocno tako kot anime kjer je Naruto ravno pri testu za napredovanje v ninja ranku in je dolga do konca prvega turnija za naslednji rank. Vse skupaj traja nekje 8h v katerih moras pomagati ljudem tako da potem postanejo prijaznejsi do tebe in ti pomagajo pri dolocenih misijah. Graficno je igra zelo lepo narejena ce gledamo da je risankast stil in na HD resoluciji je ta igra zelo lepa za videt (ze ki anime ni v neki dobri kvaliteti).

Muzika je tocno enaka kot v prvi seriji taka neka rock-heavy/japan stil. Se pravi kaksne kitare ki zagajo in piscalke ki piskajo in vse skupaj v nekaksnem tribal ritmu. Tak stil muzike zelo pase tako anime-ju kot igri in doda dodaten uzitek ko nekoga tepes ko prasca =)

Edini problem, ki sem imel pri igri je bilo to da vecina misij pelje po isti poti in se samo proti koncu razcepi na kaksen drugi del. Se pravi. Misijo dobis v mestu. Iz mesta moras tect proti gozdu mimo pasti da prides do dolocene tocke ki ji bom dal ime “x-road”. Na tej tocki se potem razcepi na vec smeri. Problem je ker misij je nekje 45 in so 3 glavne smeri ki peljejo do te “x-road” se pravi je nekje 12 misij in vseh 12 misij moras tect po tistem gozdu da prides do “x-road” kar zelo najeda in je zguba casa. Vse ostalo pa mi je bilo vsec glede na to da sem anime igral in sem vedel zakaj se gre. Skoda ker igra pride samo do turnirja za napredovanje na “chuunin”rank. Igra je od Ubisofta in oni znajo nardit zabavne igre ki te drzijo pred ekranom. Vecinoma se mi pri takih igrah zgodi, da odigram celo igro kar v susu. V najslabsem primeru v 2h dneh v katerih igram nonstop in me prau vlece naprej. =)

Igra ima poleg “Story mode” se “Fight mode” v kateri lahko zberes med 8 liki (to pisem na pamet zato lahko ni tocno) in zberes areno v kateri se bos tepu. Pretepaski del je zelo poenostavljen. 2 gumba za napad en za se branit in super napad. To je to. Ni nekih nevem kaksnih tezkih kombotov za si zapomnit in vecinoma imajo vsi liki iste kombote samo na drugacen nacin napadajo.

Igri dam 3/5 predvsem za to ker ne pradstavi zgodbe tistim ki anime-ja ne poznajo in bi lahko komot bila daljsa vsaj celotna prva serija kar bi seveda pripeljalo do tega da bi bila igra na 4 dual-layer DVDjih ma to mene ne zanima! Vsaj upam da bojo nardili se nadaljevanje.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s