Recenzije iger,Xbox 360

[Xbox 360] Condemned 2: Bloodshot (4/5)


Iger z horror tematiko ni neki dosti zunaj, ko pa kaksna pride pa se ji ne morem vpret, da je ne bi probal. Comdemned serija je znana po tem, da vecinoma se igra z melee napadi se pravi z rokami al z kakrsno koli palico bodisi lesena ali kovinska ali sekira. Vazno da lahko mahamo. Vsako tolko so na voljo tudi kaksna orozja vednar si zelo omejen kar se tice metkov.

V drugem nadaljevanju Condemned serije igramo istega junaka iz enke “Ethan Thomas”. Ti delas za FBI ampak ti si bolj uspesen kot ostali ker imas nek poseben cut, ki ti pomaga najt dolocene dokaze hitreje in te prej pripeljejo do morilca.

Igra uvede par zanimivih novih stvari k igri kar te pripravi do tega, da ne izgubis niti enega trenutka igre. Ima razne “Response” dogodke kateri se pojavijo ob dolocenih situacijah in s tem ti povejo malo vec o zgodbi kako in zakaj.

Se ena novost so “combo”-ti. Ce uspesno zadanes nasptornika 3x brez da on tebe mu tako naredis veckratno dodatno skodo. Po novem je tudi nek rage mode pri katerem stisnes oba triggerja kjer se scena upocasni, nato pritisnes gumbe ki se prikazejo in ce uspesno pritisnes use je instant kill.

Glede na to, da igra sodi v FPS (first person shooter) kategorijo vendar je usmerjena predvsem na fizicno bojevanje ima tu se vedno velik pomenm koliko ste vspesni pri pregledovanju dokazov, ki se pojavijo cez igro. Razni umori kjer je treba cim boljse opisati kraj dogodka. To so naredili tako, da vam igra ponudi dolocene moznosti in pol moras izbrat tisto ki najboljse opise kraj zlocina.

Kar se tice avdio strani je igra dobro narejena. Ima dinamicno muziko se pravi ko jo kaksne posebne akcije variira, ko si v dvoboju je spet drugacna. Predvsem pa ima avdio v horror igrah najvecji pomen. Dobro moras poslusat ce cujes se kaksne korake poleg tvojih ko hodis po lesenih tleh, ali kdo tece za tabo, je kje kdo zadihan in te caka da pades v njegovo past. Najvec krat se zgodi, da cujes da se nekaj zadaj premika, pogledas kaj za vraga je to pa ni nic. Lih se prepricas in si das mir in reces “ah ok tu ni nic gremo naprej”, se obrnes naprej in PAF! Caka te nek zmalicenec 5 cm od obraza. Scary shit =)

To igro ocenim z 4/5 predvsem, ker je kratka. Igram, igram, igram in kar na enkrat se prikaze credits…..WTF??? Kaj to je to? MA KAKO LAHKO KAJ TAKEGA NAREDIJO!!! In potem ostanes kar neki prazno in se di zdi, da bi lahko se marsikaj odgovorili na dolocena vprasanja. Ampak glede na to, kot sem ze prej omenil je horror style iger malo zato ne moremo kaj prevec pricakovat. Konckoncev so samo dolocene scene ki te vedno ustrasijo in enkrat ko jih vidis je konec tako da je tezko najt nove nacine za folk prestrasit ampak ta igra to dobro naredi. Zdaj lahko samo se cakamo na Resident Evil 5!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s