PC,Recenzije iger

[PC] Rainbow Six: Vegas 2 (3/5)


Tom Clancy’s serij je dosti , od ghost reacon do Splinter Cell. Ampak najvec iger je bilo v Rainbow Six serijah. Vegas 2 je tazadnja Clancy-jeva mojstrovina…Khm…ja ni lih mojstrovina glede na to, da je princip enak kot v enki samo lepsa grafika je zdaj.

Tudi tukaj si vodja skupine imenovane Rainbow Six in s pomocjo 2h kompanionov in z helikopterjem kot transport tesujete Las Vegas pred teroristi. Se vedno je tukaj prisotno dajanje ukazov ampak je ena pomanjskljivost. Ukaz lahko das samo obem hkrati tako da, ko imamo dvojna vrata za it v prostor ne mores enega poslat na ena drugega na druga ti bi pa recimo skozi kaksno okno streljal. Ampak dobro ce ne drugo usaj znajo streljat in ko jim nekaj reces da naredijo to potem tudi izvrsijo. Imas tudi moznost it v assasult nacinu kjer lahko meces granate, lahko streljas brez dusilca…skratka za v situacijah ko nasprotiniki ze vejo za tebe. Lahko pa gres v tihem nacinu (trenutno se ne spomnem imena). Takrat pa lahko poslejs team na vrata da vdrejo v prostor na razlicne nacine.

Ima pa en resen problem. Preden gres v akcijo v doloceno sobo lahko uporabis “Snake Cam” s katerim lahko izpod vrat pogledamo situacijo na drugi strani. Zelo ocitno se opazi kako oni tocno vejo, da je nekdo za vrati in se takoj usi neki pripravljajo in gledajo proti vratom…TO SUX! V cem je pa potem fora snake cam ce te gledajo v vrato ker tocno vejo da si tam. Pol kar direkt vedno posljes tvoj team do vrat in “flash & clear” pa je zadeva resena. Se en velik problem sem zasledil. Na voljo imas tudi night vision in pa therma vision. Vecinoma cujes ce se kdo pogovarja v naslednji sobi. Jst prizgem thermal vision….”HUh, what was that. I think i heard something”…OMG, WTF je blo ravnokar to???? Kaj tip je slisal tisti pisk ko uklopis vision???? bil sem 20m od vrat niti nisem gledal proti vratom….SHIT!

Dinamicna muzika je tudi tukaj prisotna. Ko imas za defuse-at kaksno bombo je tempo muzike hitrejsi tako da je potem igra zelo freneticna ker te poleg tega da team defuse-a bombo se napadajo iz vseh smeri. Grozno!

Umm res ne vem kolko bi dal tej igri. Nima nic nekaj posebnega novega kar prvi Vegas ni imel. Da je AI (artificial intelligence) nek butast in da tocno vejo kje si pa ceprav te ne vidijo ne pomaga pri visji oceni. Dobro, tvoji so pametni, usaj nekaj.Feeling da si ti specialec in da so teroristi je dobro narejen. Ta kontrast je dobro dodela se posebej v dialogu ampak tudi ta se nonstop ponavjla pri teroristih. V celoti ji dam 3/5. Po eni strani upam da je Vegas serije konec in da naredijo kaj novega…boljsega?

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s