Recenzije iger,Xbox 360

[Xbox 360] Eternal Sonata (3/5)


Xbox je znan po tem, da ima kar dobro dodelane igre za “prave gamerje”. Poznamo Call of Duty, Gears of War, Halo 3…To so igre “za prave moske”. Vendar vsakotolko pridejo vn igre, za preprostejso skupino ljudi, ki nimajo toliko casa, da bi vsak dan igrali igre po 3-4 ure nonstop, da bi potem bili med najboljsimi. Tisti, ki si zelite zgodbe o Choppin-u kako je v svojih zadnjih minutah zivljenja in sanja kako je v domisljiskem svetu v katerega vedno vec verjame, do te mere, da potem vec ne ve ali sanja ali je to resnica.

Igra je podobna Final Fantasy-jem. Se pravi liki napredujejo in imamo fight-e v katerih eni zacnejo na levi strani, eni na desni in imamo razne ukaze. Ali so to za napad, ali obrambo, ali za porabit kaksen predmet za se pozdravit ali pa celo za zacet super napad. Edina novost pri takem stilu iger je to, da je zelo pomembno kje stojimo, ali v senci ali na soncu. Tako so lahko nekateri nasprotniki mocnejsi oz. sibkejsi. Seveda pa so tudi napadi lahko od tega odvisni.

Zgodba je precej dolga in traja nekje 25+ ur igranja. Na zacetku te seveda upeljejo v igro in zakaj se vse gre. Tako zacnemo z enim likom in skozi igro se ti pridruzijo novi. Vsega je 11 likov od tega pa lahko samo 3 uporabljamo za bojevanje. Liki se sami razvijajo tako da z vsakim LVL UP-om dobijo par tock za visji napad, mocnejso obrambo in na vsakih 5 dobijo nov super napad.

Meni se je osebno zdelo, da se igra nekoliko vlece in najbolj moteca stvar so dialogi. Recimo…Nekdo govori in tudi ce ga nekdo prekine (kar lahko vidimo iz podnapisov) je se vedno nek premor. Se pravi dialogi sploh niso tekoci…To mene zelo moti in se mi je predvsem zato zdelo, da se igra zelo vlece.

Muzika je kar je. Pac klasika, glede na to, da se zgodba vrti okoli Choppin-a. Vcasih dramaticna, vcasih energicna. Vsega po malo vendar vse v klasicnem slogu.

V celoti je igra zelo lepo narejena. Graficni stil je tak risankast in na HDTV se zeeeelo lepo vidi. Linije so lepe ciste in na likih tudi lepo vidimo razne ekspresije obcutkov ki jih preidejo ob dolocenih dogodkih. Igra deluje zelo otrosko tako, da vam mogoce ne bo ravno nekaj najbolj privlacnega. Igra tudi ni nekaj nevem kako tezkega…Ni raznega farmanja (se pravi, ni treba da gremo po istem predelu 100x, da smo potem dolocen LVL, da lahko napredujemo) kar mi je zelo vsec kajti jst sem predvsem zacel igrat igro, zaradi zgodbe. Nima nekih posebnih novosti je pa prva na Xbox 360 s takim stilom RPG igre kar je definitivno nekaj.Dam ji 3/5.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s