PC,Recenzije iger

[PC] Mass Effect (5/5)


Najnovejsa BioWare-jeva igra z naslovom Mass Effect je prava RPG mojstrovina. Dandanes lahko vidimo dosti razlicnih iger v tem stilu a malo katera je tako uspesna kot je Mass Effect. V igri igras vlogo komandirja Shepard-a, cloveske rase, kateri skusa resiti polozaj in pomembnost clovestva med ostalimi rasami. Za to se mora clovestvo izkazat in to lahko samo stori z dejanji. Ze takoj na zacetku ti predstavijo tvojega nasprotnika in za kaj se u bistvu gre ampak kako se bo igra odvijala je pa povsem odvisno od nas samih. To je najbolj dodelan text-tree kar sem jih kdaj videl. Ze takoj na zacetku lahko vplivas kako se bo odvijala zgodba naprej.

Igra deluje ne-linearno ampak meni se zdi da je dokaj linearna. Na zacetku imas sicer moznost izbire katere misije bos najprej naredu ampak na koncu se vse zdruzi in moras potem vedno it na dolocen planet in od tam naprej je igra linearna. Sama igra je graficno zelo lepo narejena….ce jo igramo na Xbox. Na PCju se prevec ocitno vidi, da je igra port kajti sence izginjajo in so zobcaste (imam grafiko na MAX nastavitvah) in obcasni zatiki ki load-ajo igro naprej. Vecjih tezav ni in igra tece super. Najbolj vsec pa mi je “film grain effect” ki naredi izgled igre kot bi gledali kaksen DVD filem. Tak efekt kot da bi nekdo nonstop posipaval pesek na display. To zelo doda k temu, da izpade igra kot filem ne pa kot igra.

Za preigrat glavno zgodbo sem porabil nekje 20h igranja. Brez kakrsnih koli side questov. Igra je RPG zato napredujes in tocke lahko porabis da se izboljsujes in igra je zelo dobro narejena da ni nikoli pretezko ampak niti ne vem kako lahko pa spet ni. Najbolj me frustrira ce je kaksen RPG narejen, da moram dolocen del farmat zato da sem dovolj visok LVL, da lahko kaksnega boss-a premagam….AAAAARGH!

Soundtrack je tudi fenomenalen. Glede na to, da se dogaja vse v vesolju zelo pase k atmosferam, ki jih igra prikazuje. Je sicer kaksen soft techno, chill out varjanta kar meni ni vsec ampak v igri me niti nalo ni motlo. Je dinamicna, tako da v spopadih malo pohitri tempo in te vse skupaj pripravi do malo vecjega pritiska kjer moras kar malo pomislit kako bos doloceno akcijo izvedu.

Igro sem samo enkrat preigral ampak bi jo lahko sigurno se 5x kajti vsakih se drugace stvari odvijajo glede na odgovore, ki jih izberemo. Igro bi morali igrat vsi. Ni prevec hard-core RPG je pa turi treba kaksno stvar prebrat, da gres lazje skozi igro. Definitivno 5/5 kajti ze nekaj casa ni bilo primernega RPG oz. lahko tudi recem Acrion RPGja na PCju.Pa se poceni sem jo dobil, za samo 36€ napraj danasnjim igram ki so po 60€. Have Fun!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s