Recenzije iger,Wii

[Wii] The Legend of Zelda: Twilight Princess (5/5)


Ze nekaj let nisem imel nobene Nintendove konzole. Xbox-a sem se malo navelical zato je bil cas za nekaj novega. Nekaj kar je najbolj cool na svetu =)) Kupil sem si Nintendo Wii. In seveda prvo igro, ki sem takoj probal in igral nonstop, takoj ko sem imel kaj casa je bila Zelda: Twilight Princess.

Tokrat cel svet preide tema in zloba. Seveda pa je prisoten tudi decek z imenom Link, ki seveda se ne ve kako pomembno je njegovo zivljenje in kako bo on vplival na svet in seveda resitev tega. Zacnes kot preprost decek iz podezelja doma in tvoj oce ti pripravi sabljo katero naj bi odpeljal do princese Zelde. Ko se pocasi dnevi odstevajo in pride trenutek ko naj bi sel na pot se nekaj hudega zgodi. Linka potegne zloba kjer obtici s tem da ga tema samo delno spremeni. Tako Link postane volk kateri se lahko prosto sprehaja po temacnem delu sveta. Scasoma pa zves, da ni problem samo v tem da je nekdo spustil temo in mracnost na svet in tako se zacne epicna zgodba Linka, kjer skusa resiti princeso Zeldo.

Graficno je igra se kar dobra glede na to, da je bila igra narejena za GameCube in je launch title za Wii. Je sicer nekje na ravni PS2 ampak nic za to. Posebne kontrole na Wii-ju naredijo igro povsem nekaj novega in specialnega. To da zamahas sabljo z remote-om manesto da gumb pritiskas, ali da ga z scitom udaris tako da nunchuk zamahnes naprej. Ne pozabimo na nove stvari ki jih dobimo v tej igri ampak vam ne povem katere so, da ne bom pokravil tistega momenta “WAAAAA TO JE PA RES ZAKON”. So pa se vedno prisotni stari gadgeti kot so lok, fraca, un nek grapling hook…..

Soundtrack je v igri fenomenalen. So vecinoma tipicni Zelda komadi vendar posodobljeni ampak muzika je prepoznavna in je nekaj kar je najboljsega v Zelda serijah =) Podpira tudi Dolbi Pro Logic 2 s katerim imate lahko muziko v surround 5.1.

Glede na to, da me je ta konzola totalno pozitivno presenetila (Wii sem dobil v cetrtek, u soboto sem ga igral 22 ur potem se ve kolko mi je res dobra ta zadeva) in da ima same dobre igre in ce se dodamo da je to bil Wii Launch title je The Legend of Zelda: Twilight Princess res na ravni Ocarine of time vendar se mi zdi da je tu pa tam malo lazja in nasplosno prilagojena za tisti bolj “casual” folk. Si fan Zelda serije? Obvezno igraj Twilight Priness. Dam pa seveda 5/5!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s