Recenzije iger,Wii

[Wii] Super Mario Galaxy (5/5)


Ponavadi, ko se lotijo določen zanr spremenit v 3D ponavadi ne gre najboljse. Se posebej ne, ko gre za igro, ki si je izmislila platformiscine. Ampak tako, kot je ta igra pokazala kako morajo igre takrat zgledat ce hocejo da so uspesne so tudi 3D varjanto nardili tako, da je zabavna kot je bil prvi. To so ze dokazali na N64 tako da so na Wiiju samo se formulo dodelali.

Novi Super Mario Galaxy je izsel leta 2007 in ni bil launch title ampak za to so se potrudili, da bi folku ki Super Mario serije nekaj pomenijo izgleda se boljse in se bolj zanimiva. Dosti krat ko vidimo kaksno igro recemo…Evo to je to..ful cool zadeva in si ne bojo vec nic izmislili. Novi Mario nas spet preseneti. Tokrat zlobni Bowser spet ukrade princeso, katero hoce imet kot njegovo ko bo Bowser ustvaril svojo galaksijo s katero bo vladoval vsem ostalim. Seveda mora Mario spet resiti princeso in sedaj pridejo do izraza zvezde katere smo ze prej pobirali ampak tukaj imajo vecji pomen.

Pomaga ti Rosalina. Ona naj bi nekoc bila “mama” vsem zvezdam in jih cuvala vendar jih je Bowser dosti ukradel tako, da mora Mario resit tudi zvezde katere mu bojo na koncu pomagale resiti princeso. Igra je v popolnem 3D svetu vendar tokrat se podajamo na aventuro po razlicnih planetih kjer ima vsak svoje znacilnosti in moc gravitacije. Seveda pa te na potu tudi skusajo ustaviti vsi nekdanji znani sovrazniki.

Igra je igra fenomenalno. Napadamo tako da remote zamahamo in s tem naredimo, da se Mario zavrti tako zacasno sovraznike ustavimo. Potem jih brcnemo in dobimo “Star bits”. Tokrat niso prisotni samo kovancki vendar so prisotni tudi ti koscki zdezd ki so kot nekaksen denar za dolocene zvezde. Ko tem zvezdam damo dovolj teh kosckov se lahko spremenijo v nomo majgno galaksijo ali pa prodajajo zivljenje oz. gobo, ki ti poveca HP. Kovancki so tukaj predvsem pomembni ker ti spet napolnijo HP ce te dosti krat zadanejo.

Igra je tezka. Imas samo 3 koscke, se pravi te lahko samo 3x zadanejo in ze izbugis zivljenje. Seveda so zato tudi tukaj prisotne zelene gobice, ki ti povecajo stevilo zivljenj. Marsikdo bi reku “ah sej to je ja Mario, ne more bit tkao tezko” ampak ni tako. Enkrat ko te malo zacne gravitacija obracat, ko se vse naenkrat dogaja se zgubis pa ceprav je Mario.

Muzika je tudi tukaj fenomenalna. Zadnje case igram samo take igre, ki imajo res zakon soundtrack. Glede na to kaksen je feeling dolocenega planeta, tak stil muzike cujemo. Ko so pa kaksni Boss Fighti pa je prau taka muzika kot pri Lord of The Rings, tako da boji delujejo epicno. Glede na to da je Mario mi je tak stil prav sedel. Revolucionarne kontrole, igranje z gravitacijo razlicnih planetov, vse to prispeva k temu, da je to najboljsi Mario do sedaj. BANG 5/5.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s