Recenzije iger,Xbox 360

[Xbox 360] The Bourne Conspiracy (3/5)

Akcijske igre znajo biti vcasih dolgocasne. Se posebej tiste igre, ki so narejene po filmih, ampak v tem primeru niti ni tako slabo. Takoj povem, da me moti to, da ne igras kot Matt Damon. Se vedno igras vlogo Jason Bourne-a, ampak si nek drug tip. Kako lahko kaj takega naredijo, mi res ni jasno. Verjetno je biu problem budget.  Dobro… Saj to ni niti tak velik problem. Konec koncev igras igro iz tretje perspektive, tako da se niti dosti ne vidis =)

No, pa zacnimo. Igra sledi prvemu filmu celotne trilogije. Igras vlogo Jason Bourne-a, ki ima amnezijo. Ne spomni se nicesar. Ime, kraj, kjer zivi, zakaj se nahaja tam, kjer se… vse mu je neznano. Bolj kot zgodba napreduje, bolj spoznavas Bourne-ovo preteklost in kdo sploh je. Ce ste gledali film, potem dobro veste, zakaj se gre v igri. Ni pa potrebno gledat film za razumet zgodbo igre.

Poudarek pri tej igri je predvsem na bojevanju. Je tudi nekaj streljanja in bezanja, ampak primarno se igra fokusira na rokoborbo. Ko ti nasprotnik pride v blizino, se avtomatsko pogled premakne vstran in se zacnes bojevati proti nasprotniku. Za napad imas hiter ali pocasen udarec. Hiter zbije manj, pocasen pa vec. Trik je v tem, da ta dva napada kombiniras in tako hitreje premagas nasprotnike. Bolj, kot si uspesen in uspes nasprotnika udariti, hitreje se polne tako imenovani “Bourne instinct”. Ko je na voljo, lahko nasprotnika na hitro in zagotovo knockoutiras.  Lahko pa te napade tudi vec nasprotnikov naenkrat. V tem primeru je boljse, ce napolnis Bourne instinct do konca (najvec ga lahko napolnis do tretje crte), tako lahko potem vse nasprotnike premagas takoj. Prisotni so tudi “boss fight-i” kjer se moras malo bolj potrudit. Oni lahko tudi tebi naredijo podoben napad kot je tvoj Bourne instinct, vendar se lahko resis, ker se takrat zaslisi nek zvok in se pripravis na sekvenco.

Ker sem vedel, da obstajajo Bourne filmi, sem se najprej lotil gledat le-te, nato sem presel na igro, zato, da bolj padem v lik in tako se bolj uzivam igro. Igra se zacne lepo pocasi, vendar dokaj hitro zabredes v tezave, ravno tako kot v filmu. So razni deli, ko nekoga preganjas, da bi ga ubil, imas dele, kjer bezis, imas celo del, kjer vozis Mini-ja in bezis policajem… Vsega po malem, ampak… Kar naenkrat se je igra koncala. Prav slabo ostanes. Kratka je. Ima kaksnih 5 ur igranja. Kaj takega. Ampak sem res uzival v igri. Ce ze nimas kaj delat in imas priliko igrat to igro, ti ne bo zal. Zna pa bit na nekaterih predelih dokaj tezka. Se posebej, kjer se streljas, vendar ni nobenega problema, ker lahko kadarkoli menjas tezavnost.

Aja… Umm, ko so pac ti deli, ko se streljas, lahko uporabis cover. Je narejen nekako podobno kot pri Gears of War, kjer stisnes gumb in se prilepi na dolocen objekt. Iz tega pa lahko streljas. Cez cas, ce si skrit, se ti energija sama regenerira. Ni nobenih paketov ali podobnih zdravil po tleh. Ni ravno over the top igra, ampak tudi slaba ni. Definitivno je za jo preigrat.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s