PC,Recenzije iger

[PC] Space Siege (2/5)

Zadnje case izgleda, da igram samo neke glupe, nesmiselne, crap igre. Ampak upam na boljse, glede na to, da smo v oktobru in se bliza november ter prazniki. Takrat vecinoma igre izhajajo. Vsaj tiste, ki so dobro narejene in za katere nas kaj briga. Nic zato. Vseeno sem preigral tudi to igro. Kot zanimivost lahko povem, da je igro naredil oz. si jo zamislil isti clovek, ki je naredil tudi “Dungeon Siege” igre – Chris Taylor.

Igras cloveka po imenu “Seth Walker” in ti si tisti, ki mora zdaj resit celotno clovestvo pred napadom nezemljanov. Igra pravi, da ima vec poti, s katerimi lahko prides do zmage, ampak ni tako. Sicer sta dve tocki, ki imata velik pomen za to, kako se bo igra odvijala, ampak to je edino. Drugace je igra zelo linearna in vedno ves, kam moras it, ker ti vedno vse oznacijo na mapi. Edino, kar lahko v igri zbiras je… ali bos ostal clovek in se sam s svojimi mocmi boril proti nepridipravom ali pa bos uporabljal “cybernetics”. Ce se odlocis, da bos sledece uporabljal, sicer izgubis tisto clovecnost, vendar si zato mocnejsi. MA KOGA K***C briga, ali zgledas clovek ali ne. Vazno je, da ti resis narod in da je spet mir.

Kot sam naslov pove, se igra v vesolju. Vse se dogaja na neki veliki vesoljski ladji, kjer med spanjem nezemljani napadejo vaso floto in se seveda racunalnik (ki vse stvari vodi) odloci, da vse zapre in tako pocasi ljudstvo umira. Seveda se ti predcasno zbudis in hitro ugotovis, kaksno je stanje. Tako se potem odlocis, da najdes orozje in medtem resis par ljudi, ki ti pomagajo premagat zlo.

Igra se enako kot Dungeon Siege, ce ste to ze igrali. Se pravi RPG (Role Playing Game). Isti princip, samo, da je vse skupaj Sci-Fi obarvano. Je pa vsaj toliko zanimiva, da vsake toliko dobis kaksno novo orozje, ki ga lahko potem nadgradis. Kasneje dobis tudi HV-R. To je nek robot, ki ti pomaga ubijat. Ne mores shranit, kdar ti zapase, obstajajo dolocene sobe, v katere vstopis in lahko igro shranis. Tam lahko potem tudi nadgrajujes orozja, svojo obleko, HV-Rja in kupujes razne granate, zdravilne paketke itd… Nisem pa siguren, koliko je igra dolga. Nekje tam 8 ur bo verjetno. Zna bit kaj vec. Jst tudi nisem bil v cisto vseh sobah, tako da…

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s