Recenzije iger,Xbox 360

[Xbox 360] Gears of War 2 (5/5)

Imel sem par premislekov, ce bi ji res dal 5/5 ali bi ji dal 4/5. Ampak na koncu sem se odlocil, da bom vseeno dal najvisjo oceno. Razlogov je dosti. En od teh je (kot bi rekel Cliff Blezinsky) “This game is bigger, better and more badass than the previous”. Najprej sem si mislis, da je to itak samo marketinska fora, da pac folk napsihirajo, da je ta igra res ne vem kaj. Zdaj ko sem igro koncal vidim, da niso bile samo prazne besede. Dobesedno je igra vecja, mesta so dosti obseznejsa, razmerje med clovekom in stavbami je tokrat dosti bolj opazna. Boljsa je, ker so odpravili par napak, ki so se dosti krat pojavile v enki, ko si se hotel skriti za objekti. Dosti bolj badass je pa tudi zato, ker igras vecino casa z skupino in so pac zivcni, presrani, navduseni, in je seveda zato prisoten bolj barvan pogovor, kjer kletvice prav pasejo.

Igra se nadaljuje takoj po koncu prve igre. Clovestvo pocasi izumira. Najprej so ljudje imeli vojne med sabo, zdej pa ko jih je bolj malo so napadli pravi nasprotniki. Tako so se zdruzili vsi, da bi skusali prezivet. V prvi igri si skusal onesposobiti nasprotnike z bombo vendar jih to ni pobilo. Ravno nasprotno, se mocnejsi so postali. Tako je treba spet use postaviti u igro, pozabiti na use svoje drage in skusat se enkrat in tokrat zaprav uniciti nasprotnike. Spet igramo vlogo Marcus-a Fenix, sin nekdanjega raziskovalca Adam-a Fenix, ki je prvi ugotovil za te nasprotnike (Locust). Se vedno se hodi okoli, strelja, tece, skriva tako kot v prvi igri. Kar se tice igre niso kaj dosti spremenili. Dodali so par novih orozij, kot so recimo flamethrower, ki je precej mocen. Seveda pa dokaj hitro zmanka municije. Dodali so tudi neko novo pistolo, ki trelja po 4 metke naenkrat, ima pa zato pocasnejsi reload in je malcek vecji premor med usakim burstom. Je pa tudi ta pistola dokaj efektivna. Med novimi so tudi machinegun in mortat. Oba sta v heavy kategoriji. To pomeni, da ne zamenja nobenega od orozij. Enkrat ko ga poberes, ga uporabljas dokler ga ne spustis spet na tla zato ima tudi vecjo destruktivno moc in trajajo manj casa.

Dosti je novih stvari, dosti vsega je. Ceprav se mi je zazdelo vcasih, da bi lahko kaj bilo malo drugace oz. bolj me je prepravil tisti obcutek, da igram spet isto igro kot je enka. Vecjih sprememb ni. Dosti krat se vidi, da igra res iztiska iz konzole vse kar je zmozna. Vecjih framerate padcev ni se pa na nekaterih predelih cuti, ker je seveda dosti akcije in se uze dogaja tako, da nic ne stekas =) Iz teh dveh razlogov me je mikalo da bi dal 4/5 ampak glede na to, da je zgodba res dobro dodelana, se nadaljuje tocno od tam kjer si koncal, odgovorijo na vsa stara vprasanja in ti seveda postavijo nova. Igra se vsekakor konca in ti odgovori na vsa vprasanja, ki si jih postavis medtem ko igras ali pa…? Predlagam vsem, da igro igrajo. Tudi ce enke niso. Ceprav je zazeljeno, da se najprej preigra enko in potem se gre sele na dvojko, ker bo marsikaj bolj jasno. Ni da ker je enkta starejsa je kaj bolj grda za videt. Se vedno obe igri teceta na Unreal pogonu ceprav se mi dvojka zdi dosti bolj cista. Lepse se vidijo liki, osvetljevanje pride dosti bolj do izraza, teksture pa so se vedno dokaj slabe. Niso nevem kolko visoko resolucijske se pa seveda spregleda, ker se vecinoma nonstop premikas. Igro dam v “a must” kategorijo, ce imas Xbox 360!

3 thoughts on “[Xbox 360] Gears of War 2 (5/5)

  1. V kratkem ne boš našel več tvoje konzole, Xbox360, ter igre, Gears of War2. Pa slučajno ne misliti, da sem jaz kaj storil.

    PS. popolnoma se strinjam s teboj, da je “a must”

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s