Recenzije iger,Xbox 360

[Xbox 360] Star Wars: The Force Unleashed (3/5)

the-force-unleashed_headerVcasih sem bil kar velik fanatik Star Wars sveta. Predvsem zato ker mi je Sci-Fi scena zakon. Mislim, da ustvariti mojstrovino kot so Star Wars filmi ni in ne bo uspelo nobenemu se nekaj casa. Se posebej ce gledamo, da je biu prvi filem posnet leta 1977 in se je zacel s stevilko 4. Ze takrat ni bilo nobenemu nic jasno. =) No in seveda so naredili dosti iger, ki so bile postavljene v isti svet. Vendar skoraj nobena ni bila kaj vredna posebne omembe. Vecinoma je znano, da ko se lotijo naredit igro po filmu oz. obratno…to vecinoma pocnejo ljudje, ki niso igrali igre oz. ki niso gledali filma. Ze ce so, so jo pa samo preleteli in dosti krat falijo smisel in sporocilo, ki ga igra ima. Zato potem vse skupaj nastane cudno. Tokrat pa se je Lucas odlocil, da bo sodeloval pri igri in seveda napisal novo zgodbo za Star Wars, ta pa naj bi se odvijala med tretjim in cetrtim delom.

Tokrat igramo vlogo Darth Vader-jevega prikritega vajenca. Tvoj cilj pa je uniciti vse jedije, ki so na svetli strani moci. Igra ima dobro zgodbo…kar se pa tice igralnosti…dokaj katastrofa. Najvec casa sem uporabljal force grip in pometaval z sovragi. Za vecje sovraznike pa uporabis malo ekeltrike nato se pojavi gumb ki sprozi sekvenco v kateri stiskas gumbe. Ob vspesnemu pritisku na gumbe potem unicis nasprotnika. Potem imajo tudi tisti najsibkejsi nasprotniki neko tehnologijo, ki blokira ta force grip. Kje je pol smisel, da mi dajo moznost uporabe force-a, ce so potem sovrazniki imuni na to? Ze po tretjem levelu ti postane igra dokaj pusta, ni nobenega dogodka, ki bi te gnal naprej. Zato potem igras igro samo zaradi zgodbe medtem pa ne uzivas.

Avdio je pac tak kot mora bit, ce govorimo o Star Wars-ih. Graficno je igra zelo lepa. Se posebej pa se obapazi kako so dobro modeli narejeni. Ko koga gledas v obraz vcasih celo deluje clovesko, ker se res zdi kot, da bi kazali kaksne emocije. Vsec mi je tudi, da so leveli med sabo radikalno razlicni. Od dzungle do lave do snega, celo gres na nek planet kjer zgleda kot nek odpad zeleza. Graficno je igra res lepa, zgodba je dobra, muzika ravno tako vendar igralnost je res sibka. Ce ste res die-hard Star Wars fani vam zna igra bit vsec, drugace se ne bi kaj prevec posvecal tej igri.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s