PC,Recenzije iger

[PC] Far Cry 2 (3/5)

far-cry-2_headerFar……Cry….2….Dostikrat se vozis res dalec, in je voznja skoraj najvecji del igre, ki ga dozivis in se ti zazdi vse dalec. Jst sem se u bistvu prisilu igrat igro in bi se res najrasi zjokal tako, da tudi drugi del imena igre je kar tocen. Ampak vse ni tako grdo kot zgleda. Prvo kar opazis je seveda grafika v igri. Igra je neverjetno lepa. Od dzungle do savane do sahare….Vse je tako lepo videt, da se vcasih kar ustavis in gledas prizor. Ampak vemo, da grafika ni vse. Spet smo tam. Ali jst prevec zahtevam od iger zadnje case ali ne vem. Vecinoma kar delas v igri je…Dobis misijo, se zapeljes na doloceno lokacijo in nekoga ubijes oz. nekaj razstrelis. Po opravljenem delu se pripeljes nazaj in spet je isto.

Igras americana, ki so ga poslali v afriko, da najde tako imenovanega “The Jackal” kateri prodaja orozja africanom in se seveda s tem mastno bogati, medtem pa ljudje umirajo. Takoj, ko prides v afriko, fases malario, ki te skozi celo igro opozarja…HEY SI V AFRIKI…NAJDI TABLETKE DA SE TRENUTNO POZDRAVIS. Seveda za dobit tabletke moras spet koga ubit in podobno. Glede na to kaksna je fizika v igri, kako lepo je narejena bi si lahko izmislili se kaj poleg ubijanja in eksplozij. Zacetek igre mi je biu res brezvezen in po 2h urah igranja sem nehal in sem celo imel namen izbrisati igro ampak sem se pustil prepricat. Sem se prisilu igrat naprej. Priznam, da bi mi lahko bilo zal, ce bi igro zbrisal. Dobro postane sele, ko odlenes nova orozja. Vsa orozja v igri so lepo narejena, je pa en problemcek. Kupis orozje in ga “kao” ne znas uporabljat. Nato kupis razne prirocnike za boljse merjenje in streljanje in seveda, pravilno uporabo orozja, da ti vec casa traja. Bolj kot z orozjem strejas bol se kvari in se vedno veckrat sredi boja kaj zasteka in podobno. Kako pa ves, da hodi puska h koncu? RJAVI! Ne mogoce. Ne morejo mi rect, da ce pusko dostikrat ustrelis zacne pocasi rjavet. Ne recem ce pusko uporabljas pod dezjem in se takrat je malo moznosti. Glede na to, da sem kar mahnjen nad orozji me je to kar negativno presenetilo. Je pa kar velika izbira orozij. Od pistol, do mitraljezev, shotgun-ov do mortarja, bazuke, eksplozivov. Umetna inteligenca je obupna ko se lotijo vozit za tabo. Drugace se kar pametno premikajo in skrivajo. Se pa tudi zazdi (se posebej proti koncu), da si ti en clovek proti celotni afriki ko te iz vseh strani nekaj strelja.

Igri bi dal 2/5 in je ne bi priporocal nobenemu ampak vseeno ima nekaj kar je vredno pogledat, zato ji dam 3/5.. Ce imas high-end racunalnik (najvec leto star) z dobro graficno kartico jo vsekakor priporocam, ker je nakaj najpelsega kar sem do sedaj vidu v video igri. Igra ni linearna, tako da lahko gres bilo kdaj bilo kam za vse tiste ki so siti da je zgodba vodena. Vsekakor pa je problem da je edini prevoz avto oz. jeep. Ni pa zracnih prevoznih sredstev. Edino glider, ma te vec kot tolko dalec ne pripelje. Ce ste koncali vse ostale dobre igre kot so, Call of Duty World at War, Fallout 3, Fable 2, Banjo & Kazooie Nuts and bolts, potem se lotite Far Cry 2. Obmocje je precej veliko in vsega skupaj je kaksnih 30 ur igranja. S tem da bi jih bilo komot 10 manj, ce se ne bi bilo potrebno tolko vozit iz ene tocke do druge.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s