Playstation 3,Recenzije iger

[PS3] Uncharted: Drake’s Fortune (3/5)

Kdor misli, da je Lara Croft edina, ki lahko skace, pleza, strelja in raziskuje zapuscene grobove, se moti. Naughty Dog je tokrat zasel z njihovega stila iger, ki je bil vecinoma namenjem mlajsim igralcem (nekateri starejsi naslovi so Crash Bandicoot, Jack & Daxter) in tako so dokazali, da so talentirani in da imajo smisel za ustvariti mojstrovine. Na vrsto pa pride Nathan Drake. Mladi raziskovalec rusevin, katerih najdbe prodaja, da se prezivlja.

Vse se zacne kot vsak normalen dan. Nathan isce zapiske Francisa Drakea, kajti misli, da je njegov priimek nekako povezan s tem davnim raziskovalcem. Tako zacne slediti Drakeovim najdbam in se znajde v novi avanturi. Medtem, ko sledi napotkom, ki so jih pustili predniki, Nathanu neprestano morijo tudi njegovi nekdanji nasprotniki, ki ravno tako iscejo isto zadevo kot Nathan. Tako se potem zacne zgodba zapletat in ob zapletih Nathan vsake toliko kaksno smesno vrze ven. V glavnem celotno vzdusje igre deluje humoristicno, akcijsko in vsake toliko malcek frustrirajoce.

Vecinoma se igro igra v tretjeosebni perspektivi, tudi ko meris z orozji, se kamera samo pribliza malo nad Nathanovim ramenom. Poudarek je predvsem na kritju, ker te z lahkoto ubijejo. Problem so tudi tukaj metki, ker ze za navadnega tipa (ki je brez majc, srajc, u glavnem topless) rabis 4 metke. Dobro je vsaj to, da lahko njihova orozja pobiras in se nic ne kvarijo. Vsaj nekaj, glede na to, da si nonstop na tisti meji, da ti zmanjka metkov. Seveda pa zato lahko tudi tepes s kombinacijo lahkih (hitrih) udarcev in tezkih (pocasnih). Ob pravilnem pritisku na razlicne gumbe lahko nasprotnika onesposobis, vendar se malokrat zgodi, da bi bili pretepi ena-na-ena.

Ambient in muzika pa sta nekaj najlepsega na PlayStation 3, kar sem jih do sedaj vidu. Ko si v dzungli, se listi premikajo, res deluje kot da je zivo vse skupaj. Sence, ki se pravilno prikazujejo na likih, razni svetlobni efekti, ko sijejo skozi liste, voda je nekaj neverjetnega. Mislim, da je v tej igri voda skinjeno totalno, tako kot se resnicno premika voda v resnici z vsemi koncentricnimi krogi. Tudi na samem liku se pozna, da so obleke mokre in se cez cas posusijo. Dosti je takih detajlov, pri katerih se ti, ko jih opazis, usta dobesedno odprejo od neverjetnosti =)

Predvsem me moti to, da je prevec poudarka na streljanju in bolj malo na plezanju in raziskovanju. Konstanten strah, da ti bo zmanjkalo metkov in razni zatiki ne pripomorejo k visji oceni. Vendar je igra dokaj solidna, lepo tece brez kakrsnih koli problemov. Ce si lastite PS3, je definitivno igra, ki jo je treba preigrat. Zdej pa marš igrat!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s