PC,Recenzije iger

[PC] Prince of Persia 2008 (3/5)

pop_titlescreen_header

Zdej sem nekako dokaj razdvojen. Na eni strani mi je igra vsec ker je dokaj podobna prav prvemu Prince of Persia se iz crnobelih casov, kjer se je samo lutalo po hodnikih in usako tolko je biu kaksen boss-fight. Po drugi strani pa me dokaj razocara glede na prejsnjo trilogijo Prnce of Persia (Sands of Time, Warrior Within, Two Thrones). Zdej ce gledam iz old-school perspektive je igra zakon u nulo. Stil igre skapiras ze u prvih 30 minutah igranja in se vecinoma vedno eno in isto ponavlja skozi celo igro. Po drugi strani pa glede na to, da vemo kaksna je bila trilogija bi lahko pricakovali dokaj vec og igre in igralnosti. Predvidevam, da so se odlocli za old-school varjanto vendar je zelo velik poudarek na grafiki.

Graficno je igra cista uzivancija. Uporablja tako imenovali self-shaded stil. To je tako, kot da bi gledali risanko vendar je okolje 3D. Dosti krat je bil problem v perspektivi, ker so vecinoma risanke 2D torej doganje na sliki nima nobene globine (pri tem se pac uporablja lazna globina tako, da se povecuje in zmanjsuje predmete ki naj bi bili v ospredju oz. ozadju) vendar ce uporabimo tak stil za izrisovanje 3D likov postane dokaj zakomplicirana zadeva, vendar so to tako dobro izpilili, da je nekaj neverjetno lepega za videt. Vse skupaj deluje kot en velik svet kjer lahko iz ene tocne prides vse do druge tocke, ki je cisto na drugi strani mape. Vse skupaj pa je povezano in dejansko so kaksni predeli, kjer vecinoma plezas v visino v tipicnem Prince of Persia stilu (teces po zidovih, plezas po stebrih…) in na vrhu tega stolpa vidis vso okolico okoli sebe. Resnicno ti samo vzame. Vendar ni vse takoj dostopno.

Za odpret nove predele mape je treba najprej dolocen delj zemlje “osvobodit” nato je treba pobirat tako imenovane “light seed-e”. Bolj kot napredujes vec teh light seed-ou je treba pobrat. Jst se posebej, ki sem nor na razne animecije kjer se vlecejo razne crte v nakljucnih spiralah (ce si to lahko kdo predstavlja) usakic, ko poberes en ta light seed se zgodi ena taka animacija.

Nasplosno umetnisko gledano je igra cisti slin. Smisel in stil za atmosfero v igri, totalno razliko med dolocenimi podrocji, enkrat si na snegu, drugic si na rusevinah, tretjic si na ceveh. Ma vsega je not. Edini problem je, ker seveda moras najprej zemljo osvobotiz in jo povrnit v prejsnje stanje, nato moras it spet skozi iste predele ker moras pobirat te light seede. Skratka nonstop se vracas po istih poteh ampak ni vse tako grdo. Lahko na hitro prides iz ene ze osvobojene tocke do druge preko mape z enim gumbom.

* Supported OS: Windows XP/Windows Vista
* Processor: Dual core processor 2.6 GHz Intel Pentium D or AMD Athlon 64 X2 3800+ (Intel Core 2 Duo 2.2 GHz or AMD Athlon 64 X2 4400+ or better recommended)
* RAM: 1 GB Windows XP/2 GB Windows Vista
* Video Card: 256 MB DirectX 10.0?compliant video card or DirectX 9.0?compliant card with Shader Model 3.0 or higher (see supported list)
* Sound Card: DirectX 9.0 or 10.0?compliant sound card (5.1 sound card recommended)
* DirectX Version: DirectX 9.0 or 10.0 libraries (included on disc)
* DVD-ROM: DVD-ROM dual-layer drive
* Hard Drive Space: 8 GB
* Peripherals Supported: Keyboard, mouse, optional controller (Xbox 360 Controller for Windows recommended)
* Supported Video Cards at Time of Release: ATI RADEON X1600/1650-1950/HD 2000/3000 series NVIDIA GeForce 6800/7/8/9 series

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s