PC,Recenzije iger

[PC] F.E.A.R. 2 (4/5)

fear2_header

Tako kot F.E.A.R. enka je dvojka glih tako zakon. Zgodba, ti nekako pokaze kaj je blo v enki (zadnja eksplozija) in vse skupaj se dogaja iz druge perspektive. Tokrat ravno tako igras specialca vendar sedaj naj bi “resil” Almo. Alma je ta fejst deklica, ki zna uporabljati telepatijo in ker so ljudje delali grdo z njo je jezna in use pobija. Vendar ne more it vse po planu in tako tudi tebe vgrabijo in zacnejo delat neke eksperimente na tebi vendar te Alma najde in te skusa “vsrkat”. Posledica teh eksperimentov je to, da si kot nek magnet za Almo ker je ona podobna. Tako se vse skupaj zacne, ko skusas resit Almo, na koncu pa moras sam sebe resevat.

Igralno gledano F.E.A.R. 2 ne prinese nic novega. Vse kar se je videlo v enki je tudi tukaj v dvojki prisotno. Slow-mo, ki sluzi za upocasnitev casa, do nail gun-a, ki se tokrat imenuje hammerhead (sigurno boljse ime kot v enki) in vecinoma so enaki zlobnezi. Edina razlika? Alma ni vec stara 8 let temvec 16. To pa seveda pripelje do tega, da je Alma se bolj jezna in bolj destruktivna.

Nasplosno kar je najbolj zanimivega v F.E.A.R. igrah je definitivno atmosfera ki jo igra zna naredit. Ko se kar na enkrat nekaj zgodi, vidis neko senco ki kar naenkrat izgine ti pa moras proti njej, ko kar naenkrat nek otrok precka tvojo pot in za vogalom ga ni vec, ti zacne bit srce, lucka zacne neki trokirat in malo dela malo ne…vse to pripomore k fantasticni atmosferi, ki te totalno prevzame. Mene je tolko prevzela da sem jo v dveh dneh koncal (seveda ker je treba tudi it delat, ce ne bi jo kar v enem dnevu).

Seveda pa horror igre ne bi bile nic tako kot horror filmi nisi kaj prevec dobri ce avdio ni vredu. Piskanje, igranje z basi ko si v kaksnih tovarnah, nekdo tolce po zelezu potem pa ko gres pogledat ni nobenega, se obrnes pa te nekdo caka zadaj. Ceprav te ne naskoci, se sploh ne premakne ti se vseeno useres ko pes, ko kar naenkrat nekdo neki stoji za tabo. Hehe najboljsa varjanta je ko pogledas kaksno mizo pa karnaenkrat vidis neko senzo pred tabo ker tocno ves, da je potem nekdo sigurno za tabo. Se obrnes in ni nobenega, se ze umiris ah sej ni blo nic…PAK pa te nekje nekaj drugega ustrasi. Jst sem se sigurno ene 5x usral skozi celo igro. Definitivno jo je treba igrat samo zvecez v temi z avdijem na glas. Nasplosno gledano je igra res dobra in je vredno se ji posvetit.

Min spec
– CPU: P4 2.8GHz (3.2GHz Vista)/Athlon 64 3000+ (3200+ Vista)
– GPU: Fully DX9-compliant graphics card with 256MB (SM 2.0b). NVidia 6800 or ATI X700.
– Memory: 1GB (1.5GB Vista)
– HDD: 12GB
– OS: Windows XP SP2/Vista SP1
– DirectX: 9.0c
– Sound: DX9.0c compliant
– Optical drive: DVD (boxed only)
– Internet: Broadband

Recommended Spec
– CPU: Core 2 Duo 2.2GHz processor family/Athlon 64 X2 4400+ (required for MP host)
– GPU: Fully DX9-compliant graphics card with 512MB (SM 3.0). NVidia 8600 GTS or ATI HD 2900 XT.
– Memory: 1.5GB
– HDD: 12GB
– OS: Windows XP SP3/Vista SP1
– DirectX: 9.0c
– Sound: DX9.0c compliant
– Optical drive: DVD (boxed only)
– Internet: Broadband (768kbit/sec upstream required to host 16 players)

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s