Recenzije iger,Xbox 360

[Xbox 360] Resident Evil 5 (4/5)

re_5_logoPo dolgem casu sni soet docakali novi Resident Evil. Glede na to, da je bila Resident Evil 4 ena najboljsih RE nasploh se je kar dosti pricakovalo iz petice ampak ji manjka nekaj, kar je bilo v prejsnjih ravno tisto kar je naredilo to igro nekaj posebnega. Tisti strah in tesnoba, ko imas malo metkov, ko ne ni dobrega kota da bi se postavu, da te ne napadejo iz vec razlicnih smeri.

No tokrat je igra postavljena v Afriko, kjer skusajo nekako zdruziti vse zgodbe iz prejsnjih RE v eno. Kako se je zacelo razvijanje T-virusa, G-virusa, kako je nastal Code Veronica projekt, Las Plagas. Vse to je nekako skupaj povezano tako, da razlaga zgodbo od samega zacetk0a. Vendar skozi dogodke, ki se trenutno dogajajo. Tokrat so hoteli pokazati, da se lahko clovek ustrasu tudi, ce se stvari odvijajo sredi belega dne. Ampak to ni glih tako. Vsekakor je pohvalno kako zgleda nov RE. Graficno je igra na nivoju Gears of War. Hi-res rexture brez kaksnih koli stekanj. Igra tece lepo, tekoce z konstantnimi frame-i in se prav vidi da je bilo veliko povdarka na detajlih.

Se vedno je tukaj prisoten problem. Medtem, ko meris z orozjem, se se vedno ne mores premikat. To je za dosti ljudi velik problem in pravijo, da veliko vzame igri. Glede na to, da sem prejsnje RE preigral kar velikokrat me to tudi vec kot tolko ne moti. Seveda ti vzame nekaj casa, da se privadis na tak stil igranja in lahko tudi recem, da to doda kar veliko k napetosti, ko te iz treh strani hkrati napadejo ti si pa osredotocen na enega. Seveda so tukaj tudi boss fighti, ki so kar so. Jst sem jih vse vecinoma iz prve naredu in takoj ves kaj moras pri vsakem naredit.

Novost, ki je pa najbolj navdusila je, da je igra v celoti narejena za Co-Op. Ze od samega zacetka, ki dodelijo partnerko z imenom Sheva s katero sledite nekemu znanemu teroristu. Ce se odlocis igrat sam, kot sem to jst storil Shevo kontrolira umetna inteligenca (bom kar pisal AI- Artificial Intelligence) in to dokaj dobro. Nikoli se ne postavlja pred tabo, sama odpira dolocene skatle in pobira stvari, ki so na tleh. Je pa spet prisoten en problemcek, ko igras sam. Ona zacne z pistolo in ji ne mores spremenit primarnega orozja, ki ga ona uporablja. Seveda, ko igras Co-Op z nekom split screen ali preko interneta se da spremeniti. Seveda je tudi tukaj prisoten priljubljeni  Mercenaries Mode enkrat, ko koncas glavno kampanijo. To je tipicni stil igre, ko moras v dolocenem casu cim vec zombijev pobit in na koncu si ocenjen kako ti je slo. Hitreje in vecje stevilo zombijev kot pobijes boljsi bo rank na koncu. Se boste kar dosti krat vrnili k igri 😉

Vsekakor je igra, ki jo mora vsak fan RE serije igrat. Ni vec tolko strasna ker se vecinoma dogajanje odvija sredi beliega dne z obcasnimi nocnimi turami in podzemnimi jamami ampak ni vec tistega strasnega temacnega igranja z sencami in podobnim.Vsekakor se igro splaca sigurno igrat z nekom, rajsi kot da Shevo kontrolira AI kajti tako si lahko hrbet krijeta in podobno.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s