DS,Recenzije iger

[DS] New Super Mario Bros. (4/5)

new-super-mario-bros-20060306011305230To je celo prva igra ki sem jo koncal na DS-u (nintendov Dual Screen, gameboy scena) od kar ga imam. Trenutno pa prihaja v trgovine novi DS z imenom DSi. Ima malcek vecje ekrancke, ima dve integrirani kamerci sprednja je 3 mega pixle, centralna pa 0,3 mega pixla. Tokrat je namesto slidercka za prizgat enoto postavljen gumb pod krizcem, ki sluzi za premikanje.

Dosti casa ni blo nobenega old school platformscine in ena od najboljsih v tej z kategoriji iger je sigurno SMB (Super Mario Bros.) serija. Ze sploh to, da je igra podobna enki, dvojki in trojki ampak v malo lepsih ozadjih in da ima nove levele te prav spomne na mladost, ko so komaj te igre prisle vn in kako so naredile revolucijo. Danes, ce ni 3D jo malo kdo se pogleda. A za nas, tiste ki smo dejansko zaceli z Mario-ti in Donkey Kongi se prav nasmejes in dosti krat razjezis kako je ena taka igra, ki ima dokaj enostaven nacin igranja lahko tezka (vcasih se nam je to zdela ena najbolj tezkih iger zunaj).

Nekaj nevem kaksnih novosti ni. Nasprotniki so vecinoma enaki od goomba-e do bowser jr. leveli so vecinoma vedno v tematiki sveta v katerem se nahajas (lahko je travnato, zaledenelo, vulkan…) kar se pa tice gobic in podobnih zadev se najbolj pogosto srecas z rozico, ki ti da moc streljanja, novost je mogoce plavi oklep in deluje tako da enkrat ko teces pritisnes dol in ti noben ne more nic ampak se ne mores kar tako ustavit. Enkrat ko se vrtis naprej se vrtis dokler se od cesa ne odbijes. Novost je tudi gobica, ki te pomanjsa (ceprav se mi zdi da je to tudi bilo v enem prejsnjem Mario-tu) in seveda presenetljivo smezna goba, ki te poveca cez cel ekrat in dejansko ne mores umret razen ce pades v luknjo. Ko si tako velik samo hodis v desno in se vse pred tabo rusi, od kock do pip do nasprotnikov. Se ena novost je, da lahko ali rozico, ali oklep, ali gobico shranis in po potrebi lahko bilokdaj porabis. Vecinoma sem vedno jst imel rozico, ki sem uporabljal in rozico na zalogi.

Zgodba je pa spet ista. Mario mora resici princeso Peach, ki jo je bowser jr. ukradel in ti nenehno bezi iz grada do grada. Na koncu pa le srecas Bowserja in ko ga ubijes…lahko uganete…seveda Mario resi Peach katera mu da ljupcka na lice, Mario zardi in sledi “The End” =) Tisti, ki imate DS definitivno priporocam to igro. Ima tisti navdih starih iger, je primerna za na pot, zazenes, odigras par levelou (ni nobene posebne funkcije z stylusom) in to je to. IT’S A MEEEE..MAARIOOOO! =)

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s