PC,Recenzije iger

[PC] Fallout 3 (4/5)

fallout3-poster_headerCe povem po pravici me nikoli ni kaj prevec posebej zanimala Fallout serija. Predvsem zato, ker je bil glavni del igranja turn based (se pravi vsakic je nekdo na vrsti) in igra ni potekala nevem kolko tekoce zaradi tega. Vsekakor pa je zgodba zelo zanimiva. Dogaja se namrec use po tem, ko naj bi vse slo u maloro in bi ljudje masovno uporabljali atomske bombe in tako izbruhne nuklearna vojna. Medtem ko se dogaja so se eni uspeli narediti tako imenovane Vaults (sefe) v katerih bi ljudje ziveli in bi lahko po vojni spet prislu na povrsje in bi ponovno vse zgradili. Misljeno je, da se po vojni vsa vrata vseh teh sefou odprejo razen enega. To je Vault-a 101 v katerem si ti rojen in v katerem ti zivis.

Nato se zgodi nekaj kar se se nikoli ni. En od teh ljudi, ki so zaprti v Vault-u 101 zbezi in se izkaze, da je to tvoj oce. Ker je pac izdal vse ostale prebivalce sedaj iscejo tebe, vendar ti hoces najt oceta in vedet sploh zakaj se gre. Koncno ti prides vn iz Vault-a in vidis kako je vse uniceno, prvic u zivljenju is na soncu, voda je toksicna in radioaktivna, vse je uniceno, katastrofa. Nato sledis korakom tvojega oceta in tako se odvija zgodba in ugotavljas kaj se u bistvu use dogaja po tem ko je vojne konec.

Igra deluje na Oblivion pogonu in kot se mi je tam ze kdaj zgodilo, se dosti krat znajo stvari zataknit se posebej ko moras nekomu sledit oz. ko nekdo tebi sledi. Najvecji problem je, ker ne mores dolocenega questa kar zacet od zacetka in tako se mi je zgodilo da sem po 9h urah igranja glavnega questa prisel do tocke ko se je en robot zataknil, ki je biu pomemben za zgodbo in bi dejansko moral zacet vse od zacetka. Na sreco sem malo pred tem shranil tako da sem u bistvu zgubil samo kaksne pol urce igranja. Na splosno glavna zgodba traja nekje 9-10 ur odvisno od tega kolko hitro najdes dolocene kraje je pa na tono stranskih questou. Jst se sicer nisem s tem ubadal in me je samo glavna zgodba zanimala in moram priznat, da so igra in zgodba tako kot igralnost zakon. Neglede na to, da se marsikaj kdaj zatakne ravno takrat ko ni potrebno.

Kar se tice prejsnjih dveh iger mislim, da igra ni nikakor povezana. Samo zgodba je nekako povzeta iz prejsnjih in je tokrat akcijska streljacina. Imas tudi tako imenovani VATS s katerim lahko ustavis cas in nasprotnika nameris v katerikoli del telesa in glede na razdaljo in izkusenost z orozjem ti pise kolko % moznosti imas, da tisti del zadanes. Obcasno lahko naredis tudi critical hit s katerim al direktno ubijes nasprotnika ali pa ga hudo poskodujes tako, da za par sekund ne mores nic.

Jst sem to zacel predvsem igrat, ker je prisel novi dodatek z imenom “The Pit” in te tokrat posvati v vlogo nekega podzemnega gladiatorja. Imas vec rund in vsaka naslednja runda naj bi bila tezja. Tega dodatka se nisem probal je pa v planu. Sicer pa igra kot sem omeni ima na tono stranskih questou tako da je verjetno lahko kaksnih 60+ ur igranja in se takrat nikoli ne ves ce si use naredu. Tolko kolko igra stane in ce ste ze igrali recimo Oblivion in vam je usec tako graficno kot zgodbovno pol se definitivno splaca igro kupit in igrat.

System Requirements

Minimum:

 • Operating system: Windows XP/Vista
 • Processor: 2.4 Ghz Intel Pentium 4 or equivalent processor
 • Memory: 1 GB (XP)/ 2 GB (Vista)
 • Hard disk space: 7 GB
 • Video: Direct X 9.0c compliant video card with 256MB RAM (NVIDIA 6800 or better/ATI X850 or better)
 • Sound: DirectX®: 9.0c
 • Controller support: Xbox 360 controller
 • Other Requirements: Online play requires log-in to Games For Windows – Live

Recommended:

 • Operating system: Windows XP/Vista
 • Processor: Intel Core 2 Duo processor
 • Memory: 2 GB System RAM
 • Hard disk space: 7 GB
 • Video: Direct X 9.0c compliant video card with 512MB RAM (NVIDIA 8800 series, ATI 3800 series)
 • Sound: DirectX®: 9.0c
 • Controller support: Xbox 360 controller

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s