Xbox 360

[Xbox 360] Brütal Legend (3/5)

brutal_legend1DECAAPITAAAAAATIOOOOOOONNN!!

Seveda pa moras to zakričat na tak način, da imas oblečene kawbojke, se zatečeš kolkor lahko in se vržeš na kolena (tako zvani “power slide”). Za rockerje mislim da ni boljšega feelinga. Ajde ajde malo kolena zabolijo…ampak rokerji itak ne rabijo nog =) Ze samo za kaj takega videt u resnici mislim, da vsakemu v sebi zbudi tisto notranjo žival katera te nagovarja, da moraš tudi sam kaj takega probat =)

Ampak, da ne zaidemo preveč izven teme bom kar nehal probat pisat te moje misli glede igre medtem, ko sam sprobavam power-slideat 😉 Oh ja. Vsi se spomnemo prvega metal komada, ki smo ga kadarkoli slišali. Moj je biu (hvala mojemu bratu) od Bathory. Sicer se ne spomnem ravno imena komada ampak so neki konji divjali in kar naenkrat nekaj ni blo prav in se ti konji vznemirijo. Ampak se zgodovina metala ne začne z mano. Kako se sploh metal začne nam skuša povedat igra sama.

Začne se z predstavitvijo glavnega lika Eddie Riggs, ki je tipični roadie. On skrbi, da ima bend vedno vse pošlihtano, da so inštrumenti nastavljeni. Skratka skrbi, da vse poteka gladko med koncerti in da bendu ne bi nič manjkalo. Vendar se med enim od koncertov zgodi nesreča in Eddie “umre”. Po kratki animaciji kako se kri prelije na njegov pas, (ki ima magično moč) se Eddie zbudi v drugi dimenziji. Deluje kot nekaksna preteklost, kjer ljudje še ne poznajo metala oz. se je skoraj pozabil. In tako se zacne bitka na eni strani Eddie z njegovim “brutalnim metalom” in na drugi strani zlobni vladar sveta Daviculus. Slednji ima vse ljudi pod kontrolo in vsi delajo za njega kot sužnji in skoraj nimajo življenja. Vendar ne bo več dolgo tako.

Igra skuša nekako združit več žanrov skupaj kar je po eni strani dokaj rizik. Po eni strani je aventura. Lutaš okoli, mahaš z sekiro in skupaj z kitaro ustvarjaš kombote. Po drugi strani je open world po katerem lahko greš kamorkoli, kadarkoli. Še tratja varjanta je tukaj nekaksen RTS (Real Time Strategy…kar bi pomenlo realno-časovna strategija). Kako pa igra sploh združi vse to skupaj? Nekako tako. Se vsedeš v avto, se odpeljes na tocko A, kjer se odvije nekaj zgodbe (kar je najboljši del te igre) in potem se odvije bitka. Bitka deluje tako. Vsak ima na svoji strani en oder. Za ustvarit vojsko pa rabis fan-e. Fan-i se konstantno nabirajo in ti s pomocjo menuja prikličeš različne enote. Zmagas tako, da uničiš nasprotnikoh oder. Seveda pa kontrole in nasplosno RTS v to igro ne spada kaj preveč kajti konstantno se boriš proti kontrolam in vztrajaš v klinčevem spopadu samo zato, da bi vidu kaj bo sledilo v zgodbi.

Grafično je igra lepa za videt in deluje dokaj trenutna. Muzika pa je itak zakon. Ni boljše mešanice, sekire, kri, eksplozije in metal muzika! Tako da, če ne bi skušali tolko združit tolko različnih zvrsti in bi se osredotočli bolj na bojevalno mehaniko in nekakšen napredovalni sistem bi ta igra dobila definitivno višjo oceno vendar igralnost, ki ni dokaj dobro dodelana (je pa vredna truda) spusti malček stopnjo ušečnosti zato ji dam zlato polovičko 😉

THEY TRIED TO KILL THE METAL!!! BUT THEY FAILED! (uni ki ve iz kje je to, dobi za nagrado en burek…samo prvih 5 ki posta)

(več o igri si lahko preberete na GiantBomb.com) -> Brütal Legend

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s