PC,Recenzije iger

[PC] Borderlands (5/5)

BorderlandsLegend….(wait for it) dary! LEGENDARY!

Je dovolj samo ena beseda, da opiše to mojstrovino letošnjega leta. Veliko ljudi je že probalo združiti različne žanre in s tem ustvariti nekaj novega. Ampak povsot kjer so ostali zgrešili so gearbox-ovci uspeli. Najt tisto pravo mešanico streljačine in loot-a (kar je običajno za RPG igre) ni kar tako in da je igra tako dobra pomeni samo, da so igro razvijali precej dosti časa in je bilo vloženega veliko truda. To pa seveda tudi mi občutimo ker je igra fuckin’ dobra.

Prva lastnost igre, ki jo takoj opazimo je artistični stil. Gre za igro, ki uporablja cell-shading in to se pozna v tem, da igra deluje risankasto. Tak stil streljačine je imela že XIII igra. Vendar tam je bil edini element streljanje. Pri Borderlands pa so samo streljačino nekako razširili z loot sistemom. Se pravi obstajajo škatle v katerih so dobrote, nasprotnike ki jih ubijemo pustijo kaksno zadevo (večinoma je to denar al kaj takega kar lahko uporabimo) in seveda inventory kjer lahko te stvari shranjujemo. To so tisti tipišni elementi RPGja. Seveda vse skupaj ima napredovalni sistem. Se pravi ko opraviš določene naloge dobiš EXP ki služi v ta namen da postane lik s katerim igramo vedno močnejši. Se pravi se ti poveča HP in lahko razvijemo dodatne sposobnosti, ki so specifične za lik s katerim igraš. Potem je tuakj tudi prisoten Proficiency. To pomeni da več časa kot streljaš z enim orožjem boljši postanes z slednjim. Manj se ti trese slika ko streljaš, hitreje reload-aš orožje itd…Sistem je precej dodelan in perfektno paše k streljaškem žanru.

Zgodba je pač nekaj posebnega in konec je osupljiv. Predvsem pa je treba igro preigrat usaj 2x, ker nasprotniki so vedno prilagojeni trenutnemu levelu in številu igralcev. Velik poudarek je na co-op načinu za 4 igralce. V mojem primeru sem igral še z enim frendom in sva igro koncala praktično u treh dneh s tem, da sva igrala vsak dan po kakšnih 8 ur. In to je biu samo prvi playthrough. Sledi nam še en in seveda  morava oba prit na lvl 50 kar je tudi trenutno največ možno.

Zaključek. Igra je zakon in jo mora vsak sprobat. Mislim, da ni niti tolko strojno zahtevna. Vsak fan FPS (First Person Shooter) žanra mora izkusit to kar Borderlands nudi. Neprestana akcija, nasprotniki so ves čas za vogalom, zgodba je zanimiva, questov je precej, in seveda kar je najbolj pomembno…Loot! Edini problemček, ki tukaj nastane je ta, da ni trade okna in karkoli hočeš dat drugemu igralcu moraš to odvržt na tla. S tem pa riskiraš, da ti ga kdo drug ukrade. Se posebej, če igraš z ljudmi, ki ne poznaš!

(več o igri si lahko preberete na GiantBomb.com) -> Borderlands

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s