Xbox 360

[Xbox 360] Assassin’s Creed 2 (4/5)

Podal sem se v to igro a se pred tem sploh nisem nic pozanimal kako zgleda, zakaj se gre, nic. Pac igral sem enko in ker sem jo koncal me je zanimalo kaj bo v nadaljevanju. Dosti krat se zgodi da stevilka 2 na koncu naslova ne pomeni direktnega nadaljevanja. Vcasih se uporabi stevilka za imenom samo za oznacitev dolocene fransize, ker se odvijajo stvari v istem svetu. Dosti krat pa pomeni takojsnje nadaljevanje prvega dela. In slednje je prisotno v tej igri.

Zgodbe vam ne bom prevec razlagal zakaj, kako in kje. Igras se odvija v danasnjem casu in ti igras glavnega lika z imenom Desmond. Ljudje so ze tolko tehnolosko napredovali da lahko celoveka povezejo na dolocen stroj z imenom Animus in da analizira kri uporabnika in s tem lahko ljudje dozivijo svet in dogodke svojih prednikov. Desmond je en od tistih ljudi, ki je povezan tako kot z Altairjem iz enka kot z Ezio Auditore da Firenze iz dvojke. Problem nastane, da tisti ki uporablja Animus ima poseben efekt. To kar dozivljas v Animusu se potem to tudi naucis u resnici. Ampak temu sledi, da potem skoraj vec ne razlikujes realnega sveta od tistega nekdanjega ki ga dozivljas ko si priklopljen na stroj. (skoraj neka fora kot Matrix).

Znacilnost te igre je tako imenovani “free-roaming” ampak ne taksen kot smo ga navajeni iz “sand-box” iget kot so Grand Theft Auto, Crackdown in podobne. Tukaj je velik poudarek na plezanju. Gibi in animacija telesa med tekom, med plezanjem je fenomenalna.  Nasplosno zivljenskost je dobro ujeta. Mislim, da ni se noben tega boljse naredil. Tokrat so enko mocno dodelali in dodali dosti vec stvari, ki jih lahko pocnes. Medtek ko si pri enki lahko samo delal glavne misije in prisluskoval, zasledoval in kradel, tokrat imas razna tekmovanja z teku, raznasanje pisem v dolocenem casu, pretepanje moskih ker varajo zene in tako naprej…

Ta igra je tako obsezna, da bi vam moral razlozit najprej enko da bi lahko razumeli o cem govorim. Zato kar predlagam je, da definitivno najprej koncate enko (da dobite malo ozadja glede zgodbe in zakaj se gre) in potem nadaljujete z dvojko obvezno! Tisti ki ste enko ze igrali POD NUJNO PRIPOROCAM, DA IGRATE TUDI DVOJKO! Mene je totalno prevzela. tolko da sem se u soboto usedel za TV ob 11h…in sem koncal igrat ob 01:00 zjutraj naslednjega dne ko mi je mankalo se kaksno urco igranja da jo koncam. Kar sem na zalost imel cas sele danes, ko sem koncal Modern Warfare Single Player kampanjo. To je igra ki gre na seznam med “A must” igre!

(več o igri si lahko preberete na GiantBomb.com) -> Assassin’s Creed 2

 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s