PC,Recenzije iger

[PC] Saw (3/5)

Sigurno ste gledali filme Saw. Se posebej ce ste fanatiki na horror filme. Trenutno mislim da prihaja 6 del tega horror sveta, kjer se v vsakem naslednjem filmu opazi dolocene malenkosti iz prejsnjih filmov, kateri imajo nek vpliv na trenutni filem. Tako smo seveda prisli do sestega dela in ni znakov, da bi kdaj koncali. Sploh pa ideja, da je nek “serial killer” ki dejansko ne ubija ampak ti da moznosti izbire je fenomenalna. To je pa seveda perfeken set-up za igro.

Zacnes tako da se zbudis v nekem WCju in se moras takoj resit kontrapcije ki je znana iz prvega dela filma. Naprava ki ti odpre celjust ce se pravocasno ne uspes resit. Seveda pa resitev ne pride poceni. Ko se resis spoznas da si Detective Sing. On je naslednji detective po prvemu detective-u  Tapp, ki sledi “jiggsaw” killerju. Ker si, kot detective, obseden s tem killerjem seveda zanemarjas druzino in vse okoli sebe samo, da bi njega ulovil. In tako pristanes v jiggsaw igrah, v katerih te ta killer skusa resiti te obsesije.

Skozi igro pa nisi sam. V teh kontrapcijah so tudi ljudje, ki so nekako povezani s tabo oz. te skusajo ubit kajti ti imas v svojem telesu pod kozo ljuc. Ta kljuc pa resi te ljudi in jim da svobodo. Eni od teh ujetnikov so lahko blizje povezani s tabo zato so kontrapcije dosti bolj zahtevne. Vsaka igra pa se lahko konca tako dobro, kot slabo. Zato sem dosti krat kar zanalasc zgresil, da sem lahko videl destruktiven konec. Konec igre pa je zelo presenetljiv in totalno me je presenetil 😉

Ce ste fan-i filmov bi to igro skoraj priporocal zlasti zaradi spominov na filme kajti je dosti razlicnih detajlov v igri ki dejansko razlozijo nekatere dele filma. Pokaze tudi dolocene prizore iz druge perspektive in glede na to da se dejansko poljubno lahko sprehajamo po posesti je tolko bolj zanimivo videti kako so uganke sestavljene.

(več o igri si lahko preberete na GiantBomb.com) ->SAW

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s