PC,Recenzije iger

[PC] Aliens vs Predator (MP DEMO)

Trenutno sem preko Steam-a DLjal demo prihajajoce AvP igre. Na voljo je samo MP demo, kateri ponuja samo DeathMatch (trenutno se cakam, da me spoh u kaksen lobby poveze) in je u bistvu neka stara koda katera uporablja DirectX 9 (koncna verzija bo podpirala DirectX 11).

Prvi problem, ki sem ga opazu je ta, da uporablja isti iskalni sistem kot Modern Warfare 2. Se pravi ni dedicated serverjev temvec se igralci med seboj povezujejo. Enkrat ko ti uspe prit v lobby nato igra skusa izbrat najboljsega host-erja. Ta konzolisticni port mi vsekakor ni vsec kajti to je velika omejitev strojne sposobnosti PCjev.

Prvo igro sem takoj najprej probal z  raso, ki se mi zdi najman vredna, human. Z njim pac nimas nobenih posebnih napadov ampak imas prednost orozij in s tem razdaljo. Ce uspes opazit koga ze na dalec, bo verjetno prej on mrtev kot ti. Imas se vedno radar, ki te opozori na vsak premik. Zacnes seveda z standardnim assault rifle-om ampak najdes tudi druga orozja, kot so shotgun ali sniper rifle na tocno dolocenih mestih. Imas pa seveda tudi flashlight s katerim lahko osvedlis temne prostore. S tem si primarno pomagas odkrit aliene, ki se skrivajo lahko na stropu.

Naslednjega na voljo sem sprobal Aliena. Prva opazna razlike iz prejsnjega AvP je ta, da si avtomatsko ves cas prilepljen na tla. Ni ti treba crouch-at ce hoces plezat p ostenah oz. stropu. Na tipki za skok imas kot nekaksen leap ki ti na ne prevec veliko razdaljo omogoci skok in s tem lahko skaces iz sten na strop in kamorkoli, kar ti zelo omogoce hiter pobeg. Edini napad, ki ga imas je ali z repom ali z kremplji. Obstaja pa se “quick-kill” ki ga lahko sprozis ko te nasprotnik ne vidi oz. ko si za njim. Prednost Aliena je ta, da lahko vidis u temi.

Seveda sem obvezno moral probat tudi z Predatorjem preden sem se poslovij. Predator je tisti ki je po eni strani najbolj zakompliciran za ga igrat. Imas moznost daljsega skoka vendar v zraku ne mores pocet nicesar (sklepam pa, da lahko naredis “quick-kill” ce skocis proti komu, zal mi ni uspelo). Seveda so prisotni tudi razlicni pogledi bodisi termalen za humane kot pogleda za Aliene. Na voljo imas tudi nekaksen “disk” ki je kot nekaksen boomerang. S tem takoj nekoga ubijes vendar ce ga zgresis rabi nekaj casa da se vrne ampak med tem lahko lahas. Predator v tem nacinu ni imel nobenega cannon-a ki bi cucal energijo. Prav tako onisem mogu targetat aliene ko sem imel disk. Vsekakor so par stvari odstranli za MP zato, da ne bi blo premocne rase.

Atmosfera je v igri fenomenalna. Ko cujes krike v daljavi, ko predator dekapitira cloveka, ko se alien zakamuflira na steno in ga tezko opazis. Sej na splosno je igra ze v konceptu (rock-paper-scissors) sama po sebi nekaj posebnega. Usak ima dolocene prednosti, ki so si pa radikalno razlicne in vsak skusa prezivet v tej neskoncni bitki za prezivetje. Na voljo je samo ena mapa, ki je kot nekaksen facility tako da, se bojujes v zaprtih prostorih. Vsekakor ima najvecji pomen SP kjer razlaga dolocene dogodke, ki se dogajajo iz vseh treh perpektiv. Sele ko preigras igro z vsakim, lahko skupaj zlepis cleotno z dogajanje in ugotovis kaj se sploh dogaja.

Predvsem sem kupil igro zaradi MP saj je slednji biu fenomenalen v prvem AvP. Za enkrat mi je vzdusje vsec, tako da upajmo da bo dobra. Igra naj bi izsla osemnajstega. Bomo vidli 😉

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s